2024. május 2. - Zsigmond

Vádemelési javaslat

Befejeződött az öngyilkosságnak álcázott nagyrécsei emberölés ügyében lefolytatott nyomozás a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon: a mintegy 2.700 oldalas ügyiratot vádemelési javaslattal adták át a megyei főügyészségnek - tájékoztatta a megyei rendőr-főka
2008. július 29. kedd 18:54 - Hírextra
Csizmazia Péter hozzátette: egy 27 éves nagykanizsai férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt, egy 28 éves - ugyancsak nagykanizsai - férfi ellen pedig bűnpártolás miatt tettek vádemelési javaslatot.

Az ügy előzményéről elmondta: 2007. július 27-én a Debrecen-Budapest-Nagykanizsa útvonalon közlekedő gyorsvonat elgázolt egy síneken fekvő, 18 éves nyírvasvári nőt a nagyrécsei vasútállomás előtt. A rendőrök a közelben vonszolásra utaló nyomokat, a sínektől nyolc-tíz méterre található ligetes részen pedig vérnyomokat találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy a prostituáltként dolgozó nő holtan került a vágányokra, mert korábban gyilkosság áldozata lett.

A tanúkihallgatások során a vonat utasai elmondták, hogy egy férfi egy világoskék autóval menekült el a helyszínről a 7-es főúton. A rendőrök az autót először egy nagykanizsai parkolóban, majd Lenti belvárosában egy parkolóban találták meg, ahol lefoglalták.

A gyilkossággal gyanúsított férfi időközben az olaszországi Dél-Tirolba, Bolzanóba menekült, ahol korábban felszolgálóként dolgozott. Ott egy 28 éves férfi szerzett neki lakást, autót, mobiltelefont.
A kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján az Interpol koordinálásával - a magyar és az olasz rendőri szervek együttműködésével - 2007. augusztus 17-én Olaszországban, Bolzanoban a körözött személyt elfogták, majd 2007. szeptember 19-én az Interpol közreműködésével lefolytatott kiadatási eljárás keretében Budapestre szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került, amely jelenleg is tart. A bűnpártolással gyanúsított férfi szabadlábon védekezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását