2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb PSZAF jelentést kért Veres

Veres János akkor tudja előzetes hozzájárulását adni a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) tevékenységi engedélyének visszavonásához, ha kétséget kizárólag megállapíthatóvá válik, hogy utóbbi jogszabályi feltételei fennállnak; erről a pénzügyminis
2008. július 29. kedd 15:36 - Hírextra
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken kérte Veres Jánostól az előzetes jóváhagyás megadását, de a pénzügyminiszter hétfőn hivatalos levélben további információkat kért.

A tárcavezető a MÁV ÁBE-t április óta vezető PSZÁF tevékenységéről egy kérdésre válaszolva azt mondta, a testületnek minden esetben a jogszabályok szerint kell eljárnia. Azt, hogy ez így történt-e a biztosító ügyében is, egy vizsgálat tisztázza és mint mondta, ő maga is csak akkor tudja majd megválaszolni ezt a kérdést.

Hozzátette: a biztosító közgyűlése két alkalommal nem az alapján hozott döntést, ahogy azt a PSZÁF által kijelölt biztos javasolta.

Arra a felvetésre, hogy a kormány nyújt-e valamilyen segítséget a biztosítóval szemben felvetődött mintegy kilencmilliárd forintos kárigény rendezésében, Veres János azt mondta, a kormánynak ebben az esetben nem merül fel a felelőssége.

A PSZÁF április 8-án függesztette fel a MÁV ÁBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését, illetve kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb-állománya átruházásának előkészítésére. Ezzel együtt a felügyelet kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését is.

A PSZÁF az egyesületnél március 18-19-én végzett helyszíni célvizsgálat, továbbá a biztosító által benyújtott adatok alapján hozta meg intézkedését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását