2024. május 2. - Zsigmond

Tömegesen pusztulnak a kagylók

Egyelőre senki nem tudja megmondani, mitől pusztulnak a kagylók a Kaposvárhoz közeli Deseda-tóban; két hete tenyérnyi kagylótetemek úsznak a vízen - írta kedden a Somogy Hírlap.
2008. július 29. kedd 10:20 - Hírextra
A part közelében erős dögszag árad, a kaposváriak által kedvelt szabadstrand kihalt, a parti büfék bezártak - számolt be helyszíni tapasztalatairól a napilap munkatársa. A lapnak nyilatkozók közül egyesek úgy vélik, oxigénhiányos a víz, ez okozza a korábban soha nem látott mértékű kagylópusztulást, mások az állomány túlnépesedésére gyanakodnak, s vannak, akik az esővel a tóba kerülő műtrágyát okolják.

Az ÁNTSZ-hez még nem érkezett bejelentés a vízminőséggel kapcsolatban, s az állategészségügyi állomáson sem tudják, mitől pusztulnak a kagylók. A vízminőség körülbelül két héttel ezelőtti vizsgálata szerint a tó fürdésre alkalmas, semmilyen fertőzést nem mutattak ki.
A szakemberek pénteken mintát küldtek a fővárosi laboratóriumba, ám eredményről még nincs hír - olvasható a megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását