2024. április 19. - Emma

Paul Anka Budapesten

Paul Anka, az ötvenes-hatvanas években világhírűvé vált énekes jövő héten kedden a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Többek között olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Diana, a You Are My Destiny, a Lonley Boy.
2008. július 29. kedd 10:45 - Hírextra
A Kanadában libanoni szülők gyermekeként világrajött Paul Anka szerdán lesz 67 esztendős. Nyári európai turnéja keretében érkezik Budapestre, amelynek az az apropója, hogy ötven évvel ezelőtt indult rendkívül sikeres pályafutása.

Az énekes a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb előadóinak listáján, Elvis Presley, a Beatles és mások között.

A dallamos slágerek népszerű előadója 1957 óta folyamatosan turnézik. Tizenhat éves korában lett világsztár, akkor jelent meg a Diana, egy évvel később pedig a You Are My Destiny című slágere.

Összesen 124 albuma jelent meg, rajtuk olyan népszerű dalokkal mint az Esso Besso, a Put Your Head on My Shoulder, a Crazy Love, a Tonight, My Love Tonight. Longest Day című dalát 1962-ben Oscar-díjra jelölték.

Paul Anka albumaiból mintegy 15 milliót adtak el, kislemezeiből is 120 milliónál több fogyott. Összesen mintegy 900 dalból áll katalógusa.

Az énekest két legújabb albuma, a Rock Swings és a Classic Songs, My Way ismét reflektorfénybe állította. Az új lemezekre felkerült többek között Bon Jovi It,s My Life, Lionel Richie Hello, Eric Clapton Tears in Heaven című dala, s feldolgozta az Oasis Wonderwallját, valamint a Nirvana Smells Like Teen Spririt-jét. A You Are My Destinyt napjaink egyik sikeres énekesével, Michael Buble-lal együtt énekli, s duettet ad elő Bon Jovival is. A Classic Songs, My Way tartalmazza az összes Paul Anka-slágert.

Paul Anka Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán. A francia kormány a Művészetek és irodalom lovagja díjjal tüntette ki 1991-ben. Bekerült többek között a dalszerzők halhatatlanjai és a kanadai hírességek közé. Több filmben szerepelt, még az utóbbi években is.
Paul Ankát Budapestre - akárcsak más koncertjeire - elkíséri barátnője, Anna.

Az énekes koncertjén hazai hang- és fénytechnika működik majd. Az öltözőjébe színestelevíziót, telefonvonalat, kényelmes és szép bútorokat kért - tudta meg az MTI a koncertet szervező Showtime Budapesttől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását