2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyarországon nincs lombikbébi-turizmus

Nem érinti Magyarországot a lombikbébi-turizmus - mondta el az InfoRádiónak a Budai Meddőségi Intézet vezetője. Míg a nyugat-európai országokban jelentős azoknak a pároknak a száma, akik külföldön jelentkeznek lombikbébi programra, a magyar párok közül cs
2008. július 29. kedd 06:26 - Hírextra
Nincs arról statisztika Magyarországon, hány külföldi pár vesz részt Magyarországon mesterséges megtermékenyítési programban - mondta az InfoRádiónak a Budai Meddőségi Intézet vezetője, aki szerint ilyen célból csak kevés pár érkezik az országba.

Koncz János hozzátette: a programba kerülés az Egyesült Államokban 10 ezer dollárba, Nagy-Britanniában pedig 5 ezer fontba (1,5 millió forint) kerül, míg Magyarországon ennek költsége 2000-2500 euró (460-580 ezer forint), amely tartalmazza a kezelés és a gyógyszerek árát is.

A megtakarítás nagynak tűnhet ugyan, ám az utazás, a kivizsgálás és a szállás költségei is jelentősek. Ráadásul, ha a páciensnél szövődmények lépnek fel, kórházba kerül, és azért is fizetnie kell - magyarázta a szakértő.

A magyarországi lombikbébi-program világszínvonalú, ám itt tilos a dajkaterhesség, azaz a béranyaság, és a születendő gyermek nemének megválasztása, ami amúgy is rendkívül nagy költségű eljárás. Azok a párok, akik ilyesmit szeretnének, külföldre kell utazniuk - mondta a Budai Meddőségi Intézet vezetője.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását