2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hegymagasi fesztivál

Szerdától vasárnapig minden este zenei csemegét kínálnak azoknak az érdekődőknek, akik ellátogatnak a Balaton-felvidéki kis falu, Hegymagas katolikus templomába; a budapesti Rondino Kamaraegyüttes két este is koncertet ad, de fellép a Ránki Dezső-Klukon E
2008. július 29. kedd 18:42 - Hírextra
Szerdán 20 órakor a falu katolikus templomában budapesti fúvósok hangversenyével kezdődik meg az ötnapos esti zenei programsorozat - tájékoztatott a művészeti vezető, hangsúlyozva: a koncert lényegében a Rozmán Lajos (fúvós), Sáry László (fúvós, zeneszerző) és Csalog Gábor (zongora) által előző héten tartott mesterkurzus záróhangversenye lesz.

Csütörtökön 20 órakor ad koncertet a 21 éve alakult Rondino Kamaraegyüttes, amelynek fenntartója a főváros XII. kerület hegyvidéki önkormányzata. Pénteken 20 és 21.30 órakor a templomban Csalog Gábor zongoraestjén vehetnek részt az érdeklődők; elsősorban Csajkovszkíj, Debussy, Liszt és Messiaen művei hangzanak el.

Szombaton 18 órakor a hegymagasi kultúrház előtti téren Konrád György író (hegymagasi üdülőlakos) tart felolvasóestet, majd 20 órakor a templomban Ránki Dezső és felesége, Klukon Edit zongoraestje következik - tájékoztatott Gémesi Géza. Hozzátette: 22 órakor a kiváló dzsesszgitáros, Gadó Gábor és a Rondino Kamarazenekar koncertezik.

A művészeti vezető elmondta: vasárnap 18 órakor a kultúrház előtti téren Závada Pál író tart felolvasást műveiből, és ugyanitt zenél a Rondino együttes több tagja is. A katolikus templomban 20 órakor az UMZE Kamaraegyüttes tart záróhangversenyt; Az Új Magyar Zenei Egyesületet (UMZE) Gémesi Géza vezényli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását