2024. április 20. - Tivadar

Fura eltiltás

Eltiltották a mozgólépcsőn való futástól a 80 éves Peter Hildreth brit gátfutót, aki háromszor képviselte hazáját az ötkarikás játékokon.
2008. július 29. kedd 20:23 - Hírextra
A sportoló felelevenítette az 1950-es években alkalmazott edzési módszerét, amikor visszafelé futott a mozgólépcsőn.

Peter Hildreth 1950-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon, s háromszor vett részt az olimpián: 1952-ben Helsinkiben, 1956-ban Melbourne-ben, valamint 1960-ban Rómában. Legjobb olimpiai eredményét Helsinkiben érte el, ahol bejutott az elődöntőbe - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap honlapján.

Az ötszörös nagyapa a múlt hónapban a Surrey grófságban fekvő Farnham egyik áruházában újította fel a testedzést, mivel, mint mondta, betöltötte a 80. életévét, ám az Elphicks vezetése megfenyegette, hogy kitiltja az üzletből, amennyiben újból rajtakapják a lépcsőfutáson.

Peter Hildreth egy ideig más áruházak mozgólépcsőin futkározott, most azonban úgy döntött, hogy szegre akasztja az edzőcipőit, hiszen bebizonyította, amit akart.

"Senki sem látta a rajtot, a lépcső tetején azonban a női fehérneműosztály vezetője vett észre, s megkértek, hogy hagyjam abba, mert veszélyes" - mondta a sportoló.

Graham Duerden üzletvezető szerint a nyolcvanéves vásárlókkal megesik, hogy olykor akkor is megbotlanak, elesnek, ha "helyes irányban" használják a mozgólépcsőt, így egyszerűen nem engedhetik meg az olimpikonnak az effajta testedzést.

"Megmondtam a sportolónak, hogy amennyiben folytatja, eltiltjuk, s úgy tűnik, hogy abbahagyta. Nem bátoríthatunk senkit sem arra, hogy ilyesmit csináljon, hiszen rendkívül veszélyes dolog. Példáját a gyerekek is követhetik, amit én mindenképp elszeretnék kerülni. Így bárki, akit rajtakapunk a lépcsőfutáson, ki lesz tiltva az Elphicksből" - hangsúlyozta az üzletvezető.

Peter Hildreth próbálkozott más üzletben is, ám növelni akarta a terhelést, így választása végül a Marks and Spencer nagyobb és meredekebb mozgólépcsőjére esett.

"Ezt a fajta testedzést fiatalon alkalmaztam, a londoni metró mozgólépcsőjén, ám ez elég régen volt. Először csak egy részén futottam ellenkező irányba, majd egy bizonyos szint után megfordultam és visszamentem a lépcsőn, ám a végén a mozgólépcső elejétől a végéig az egész +távot+ lefutottam. Általában hetente egyszer csináltam ezt, olyan napokon, amikor nem mentem a tornaterembe" - hangsúlyozta Peter Hildreth.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását