2024. április 18. - Andrea, Ilma

Felavatták a sportpályát

Az Országos Labdarúgópálya Létesítési Programban (OLLÉ) az idei évre tervezett mintegy kétszáz önkormányzati megrendelésű műfüves focipályából elsőként avatták fel pénteken ünnepélyes keretek között a Zamárdi Fekete István Általános Iskola sportpályáját.
2008. február 8. péntek 14:50 - Hírextra

A programot életre hívó Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Kisteleki István bejelentette, hogy a FIFA Gól Irodája február elején felvette a magyar OLLÉ programot a támogatandók listájára, ami 400 ezer dollár támogatással jár.

Az egy évvel ezelőtt indított program célja, hogy az utánpótlás és a tömeges szabadidősport érdekében korszerű sportpályák létesülhessenek országszerte központosított közbeszerzéssel.
A pályaavatáson résztvevő Ujhelyi István, az önkormányzati tárca államtitkára kifejtette, hogy a program civil kezdeményezésként indult, de a múlt év végén a kormány is mögé állt jogszabályi hátteret, valamint kedvező hitellehetőséget biztosítva a résztvevő önkormányzatok számára.

A zamárdi pálya átadásán Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja végezte el a kezdőrúgást, majd az iskolások meccse után döntetlent játszott egymással az OLLÉ-csapat és a színészválogatott.
A következő napokban további nyolc sportpálya építését kezdik meg, egyebek közt Hatvanban, Csömörön, Jászberényben, Szentgotthárdon, és 18 újabb pálya közbeszerzése zárul le - tájékoztatta az MTI-t Jakab Zoltán, az OLLÉ Programiroda Kht. ügyvezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását