2024. március 29. - Auguszta

Gólyát mentettek

Székesfehérvár, 2008. július 29., kedd (MTI) - Hófogóba szorult gólyát szabadítottak ki a bicskei önkéntes tűzoltók kedd délelőtt Etyeken, az általános iskola tetején - tájékoztatta az MTI-t a tűzoltóság.
2008. július 29. kedd 12:16 - Hírextra
„A székesfehérvári tűzoltóságra érkezett bejelentés szerint Etyeken az iskola tetején beszorult egy gólya: a bejelentést a fehérvári kollégák továbbították nekünk” - közölte a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság szolgálatparancsoka.

Czirkelbach Viktor elmondta: a jelzést véve a Bicske I-es szerkocsi 6 fővel és a létrás gépjármű 2 fővel kezdte meg a vonulást. A helyszínen az I-es szer legénysége kezdte meg a mentést.
„Úgynevezett kihúzós létrát szereltünk, amelyen két tűzoltó felment a tetőre, ahol az látszódott, hogy a gólya lába és szárnya beakadt egy hófogóba” - mondta a szolgálatparancsnok.

Az iskola tanárai hoztak egy törölközőt, amellyel letakarták a bajba jutott madarat. A beszorult láb és szárny kiszabadítása után az egyik tűzoltó, Molnár Péter vette a hóna alá, majd hozta le a gólyát az épület tetejéről. A madarat egy helyi lakos az állatorvosi ügyeletre szállította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását