2024. május 9. - Gergely

Autóklubosok találkozója

A Horvát Autóklub (HAK) vezetői a Magyar Autóklub (MAK) által létrehozott országjáró kamionos oktatóprogrammal ismerkedtek pénteken Nagykanizsán.
2008. szeptember 26. péntek 15:17 - Hírextra
A Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű kampány során a MAK a legkisebbeknek szemléletes tanulási lehetőséget, a felnőtt autóvezetőknek pedig ugyancsak látványos tapasztalatszerzést és továbbképzést biztosít az országot járó kamionjával. Hétfő óta Nagykanizsán állomásozik az alkalmi tanpályával is ellátott karaván, amelyet pénteken a HAK vezetői is tanulmányoztak.

Hegedűs Oszkár, a MAK elnöke az MTI-nek elmondta: kapcsolatuk nem új keletű, a nyári idegenforgalmi szezonban Horvátországba utazó sok magyar turista miatt az igencsak fontos a közvetlen információáramlás és segítségnyújtás miatt. Hozzátette, hogy horvát kollégáik számára szintén fontos célkitűzés a balesetek számának csökkentése, amit a gyerekek korai oktatása nagy mértékben segíthet.

Ivo Bikic, a horvát autós szervezet elnöke elismeréssel szólt magyar kollégái ötletéről, amely Európában egyedülálló. Hozzátette, hogy náluk a rendőrséggel és az oktatási intézményekkel közösen, iskolai programként az ötödik-hatodik osztályos gyerekeket készítik fel a biztonságos közlekedésre, valamint települési és megyei szinten rendszeresen közlekedésbiztonsági versenyeket szerveznek.

Az idei nyári szezon kezdetén jelentősen szigorodtak a közlekedési büntetések Horvátországban, a rendőrségi statisztikák azonban egyelőre nem mutatták ki ennek hatását, nem csökkent a balesetek száma. A HAK elnöke szerint ennek oka a gyorsan fejlődő úthálózat és a vezetők számának emelkedése, ezért a javulás majd hosszabb távon várható. Mindenesetre a fiatalabb korosztályt érintő közúti tragédiák száma már csökkent, reményeik szerint ez a kampányuknak is köszönhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását