2024. április 29. - Péter

A Fenerbahce-ról

Az 1907-ben alapított Fenerbahce egyértelműen Törökország egyik meghatározó csapata, története során 17-szer nyert bajnokságot és négyszer Török Kupát.
2008. július 29. kedd 17:13 - Hírextra
Az isztambuli élklub, amely hazai mérkőzéseit a város ázsiai területén fekvő stadionjában játssza, legutóbb a második helyen végzett a bajnokságban. Az együttest nyártól az Európa-bajnok spanyol válogatott volt szövetségi kapitánya, Luís Aragonés irányítja.

Ráadásul az elmúlt idényben érte el eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét azzal, hogy a Bajnokok Ligájában egészen a negyeddöntőig menetelt. A legjobb nyolc között a későbbi ezüstérmes Chelsea állította meg a törököket.

A jelenlegi keret legismertebb játékosa a 35 éves brazil Roberto Carlos, aki korábban háromszor nyert BL-t a Real Madriddal. Mellette az Európa-bajnokságon bronzérmes török válogatott hat futballistája tagja a csapatnak, többek között a bajnokság gólkirálya, az Eb-n elődöntőt érő találatot szerzett Semih Sentürk, valamint a kapitány Emre Belözoglu.

A nyári átigazolási időszak legnagyobb szerzeménye egyértelműen a spanyol Dani Güiza: a Mallorcától érkezett támadó az elmúlt szezonban 27 találattal lett a Primera División gólkirálya, olyan csatárokat megelőzve, mint Ruud van Nistelrooy vagy Luis Fabiano. Güizáért 17,4 millió eurót adtak, fizetése évi hárommillió euró. A Fener vele pótolta az Eb előtt megsérült Deividet.

Az MTK és a Fenerbahce legutóbb az UEFA Kupa 1999/2000-es kiírásában találkozott egymással: akkor az 1. fordulóban hatalmas meglepetésre, a gólnélküli magyarországi mérkőzést követően a visszavágón a holland Henk ten Cate irányította kék-fehér gárda Kenesei Krisztián duplájával 2-0-ra diadalmaskodott és továbbjutott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását