2024. május 8. - Mihály

Pert nyert a hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal tanító tornatanár

Pert nyert első fokon munkáltatójával szemben az a tornatanár, aki hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal tanított a baranyajenői általános iskolában - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
2008. július 28. hétfő 09:20 - Hírextra
Az okirat hamisságára azután derült fény, hogy a pedagógus számítógép-monitorral a kezében keresztülesett a gyerekek által elé húzott széken, egy évig táppénzen volt, majd a történtek miatt pert indított munkáltatója ellen.

A bíróság elsőfokú ítéletében az eset miatt hárommillió forint megfizetésére kötelezte az azóta megszűnt intézményt fenntartó baranyajenői önkormányzatot annak ellenére, hogy a rendőrség a cikk szerint később megállapította: a tanár alkalmi ismerősétől, 170 ezer forintért vásárolta nyelvvizsga-bizonyítványát.

A pedagógus azért nem volt büntethető, mert időközben letelt a bűncselekmény elkövetésének három éves elévülési ideje. Az ügyészség nem fogadta el az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László érvelését, aki szerint az elévülési idő nem az okirat bemutatásától számolandó, mert a tanár folyamatosan jogtalan előnyhöz jutott, s ez az iskolában betöltött közalkalmazotti jogviszonyának végéig fennállt.

Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatója azt mondta: évente hatezer diák végez az intézményb
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását