2024. május 16. - Mózes, Botond

Pásztor: Nem vagyok rasszista!

A pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci rendőrkapitány nem tűri, hogy rasszistának próbálják beállítani; ezt maga az érintett, Pásztor Albert nyilatkozta szombaton az MTI-nek.
2009. január 31. szombat 12:53 - Hírextra
"Senki ne sajnáljon, és senki ne próbáljon rasszistának beállítani, mert azt nem tűröm" - hangsúlyozta Pásztor Albert szűkszavú reagálásában az MTI-nek.

A rendőrkapitány pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt". Az eset után az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos rendőrfőkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el és más beosztásba helyezte a főrendőrt.

Az ügyben szombaton az igazságügyi és rendészeti miniszter is megszólalt. Draskovics Tibor az MTV Nap-kelte című műsorában azt mondta: a miskolci rendőrkapitány pénteki nyilatkozatával átlépett egy olyan határt, amelyet az állam képviselője nem léphet át, s az áthelyezésével erkölcsi alapú döntés született.

A miniszter szerint nagyon sokan "rosszul élik" meg a rendőrkapitány áthelyezését mert tehetséges, eredményes, jó vezetőnek tartják. A tárca vezetője hozzátette, neki is "vérzik a szíve" érte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását