2024. április 20. - Tivadar

Mentősökre támadtak

Ütésekkel, rúgásokkal, szidalmakkal fogadták hétfőn délután a rosszulléthez, életmentéshez kiérkező mentőt Bicskén a helyszínen tartózkodók - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
2008. július 28. hétfő 20:50 - Hírextra
A közlemény szerint a mentősök csak testi épségüket kockáztatva tudták megközelíteni a beteget, akit mintegy 40 percig próbáltak újraéleszteni, sajnos sikertelenül. A mentő a bejelentéstől számítva öt perc alatt ért ki a helyszínre - áll a közleményben.

A támadás miatt a mentőautó lámpája megsérült, más kár nem keletkezett. A mentőket ért támadás ügyében rendőri eljárás indult - olvasható Győrfi Pál közleményében.

A mentőszolgálattól arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a mentősök a helyszínen lincshangulattól tartanak, s ezért rendőri segítséget kérnek - tájékoztatta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Közlése szerint a Bicskei Rendőrkapitányságról hét rendőr egyszerre több autóval is a Szondi utcai helyszínre sietett, ahol a mentősök semmiféle, őket ért támadásról nem számoltak be.
Igaz ugyan, hogy megsérült a mentőautó indexbúrája, ám nem lehet tudni, hogy az a helyszínen történt-e - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Tájékoztatása szerint a mentősök nem kértek rendőri intézkedést, s azt a kiérkező járőrök nem is látták indokoltnak: "nem tapasztaltak olyat, ami szükségessé tette volna azt".
R. Szabó Ágnes közölte: a körülmények ismeretében a rendőrség nem indít eljárást az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását