2024. április 30. - Katalin, Kitti

Korhatár alatti tornászok a kínaiaknál?

Két olyan tornászlányt is beválogattak a pekingi ötkarikás játékokon induló kínai csapatba, akik - amerikai források szerint - fiatalabbak az olimpia sportági versenyeire előírt 16 éves alsó korhatárnál, ezért elvileg nem is indulhatnának.
2008. július 28. hétfő 11:27 - Hírextra
A Csangtu Sportiroda (Changdu Sports Bureau) honlapjának 2006-os adata szerint He Ko-hszin (He Kexin), aki a kínaiak legjobbja felemás korláton, 1994. január 1-jén született. A kínai kormány hivatalos angol nyelvű napilapja, a China Daily május 23-án közölt cikke szintén azt írta, hogy He Ko-hszin újoncként 14 évesen került be a kínai női tornászválogatottba.

A New York Times szombati száma szerint, amikor a kínai hatóságoknál rákérdeztek He Ko-hszin, valamint csapattársa, Csiang Csü-jüan (Jiang Yuyuan) korára, azok bemutatták a két versenyző útlevelének fénymásolatát, amelyek alapján mindketten 16 évesek.

A hírek hatására az esettel már a Nemzetközi Tornász Szövetség is foglalkozott. Andre Güeisbühler főtitkár úgy nyilatkozott, hogy miután ők is bekérték az útlevelek fénymásolatát, mindent rendben találtak a két kínai versenyzőnél.

A női torna csapatversenyben a tavalyi világbajnok amerikaiak és a házigazda kínaiak a legesélyesebbek az olimpiai aranyéremre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását