2024. április 20. - Tivadar

Elítéltek takarítják Egert

Elítélt nők 20 fős csoportja takarít kedden és pénteken Eger közterületein A börtön a városért című program keretében - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.
2008. július 28. hétfő 14:15 - Hírextra
Juhász Attila elmondta: a fogvatartottak kedden a Szépasszonyvölgyben végeznek hulladékgyűjtést és tereprendezést, pénteken az Érsekkertben vesznek részt a játszótér karbantartásában és a parkosításban.

A munka ingyenes felajánlás az intézet és a fogvatartottak részéről, hogy hozzájáruljanak Eger szebbé tételéhez - tette hozzá.

A mostani munkavégzés előzménye, hogy április végén egy ugyancsak 20 fős csoport egy illegális szemétlerakó felszámolásában segített, az elítéltek akkor négy óra alatt 2,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

A büntetés-végrehajtási intézet átlagosan kéthavonta tervez hasonló, az évszak szerint időszerű munkákat a városi polgármesteri hivatal együttműködésével. A Városgondozás Eger Kft. vállalta a szükséges munkavédelmi oktatást, a társaság biztosítja a szerszámokat és a munkavédelmi eszközöket, és szállítja el az összegyűjtött szemetet.

Juhász Attila elmondta: a munkát végző csoport összetétele stabil, változások a szabadulások miatt vannak. A kiválasztás ugyanakkor nem jelent problémát, mert nagy a túljelentkezés a nők részéről.
A parancsnok hozzátette: a férfiak is jelezték már, hogy szeretnének bekapcsolódni a munkába, ezért azt tervezik, hogy a szakmával rendelkezők a játszóterek felújításában vesznek majd részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását