2024. május 4. - Mónika, Flórián

Aranylemez lett

Aranylemez lett az István, a király című rockopera új lemezváltozata; az albumból alig több mint egy hónap alatt adták el az aranylemezhez szükséges 7500 darabot - közölte Forgács Beáta, a Társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. július 28. hétfő 20:06 - Hírextra
A Társulat által készített lemez június 17-én jelent meg, egy nappal az István, a király premierjének 25. évfordulójára készített jubileumi produkció bemutatója előtt.

Forgács Beáta közleménye szerint az István, a király új lemezváltozatának sikerével "a Társulat tagjai bebizonyították, hogy méltó képviselői egy új nemzedéknek".

A Társulat tagjainak közreműködésével egyébként több más album is forgalomba került, egyebek között válogatáslemez a döntők legszebb dalaiból.

Az arany- illetve platinalemez eléréséhez szükséges eladási darabszámok kategóriánként változóak. A díjakat kiadó MAHASZ honlapja szerint ma hazai előadó esetében az aranylemez 7500, a platina dupla ennyi eladott lemezt jelent.

Nemzetközi előadónál az aranylemez 3000, a platina 6000 eladott lemez után jár. Komolyzene, jazz, világzene és próza esetén még alacsonyabb ez a szám: 1500 az arany- és duplája a platinalemez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását