2024. április 29. - Péter

Szexvizsgálat is lesz az olimpián

A kínai főváros egyik kórházában külön osztályt alakítottak ki a pekingi olimpián versenyző sportolók - megalapozott gyanú esetén végrehajtandó - szexvizsgálatára.
2008. július 27. vasárnap 21:22 - Hírextra
Az állami hírügynökség, a Hszinhua közlése szerint ha erőteljes kétségek merülnének fel valakinek a nemi hovatartozását illetően, akkor e speciális laboratóriumban - a hormonok, gének, kromoszómák elemzésére kiterjedő - véranalízis útján három napon belül meg fogják tudni határozni, hogy nő vagy férfi az illető.

Ilyesfajta "nemes" gond amúgy ritkán adódik, nagyjából 500-600 sportolóra jut egy-egy ilyen eset, többnyire olyan formában, hogy női versenyzőről derül ki: valójában az erősebb nemhez tartozik.

Az első sporttörténeti "másságot" 1967 produkálta, amikor is Ewa Klobukowskáról, a 4x100 méteres váltóval 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes lengyel atlétáról mutatta ki egy utóbb elvégzett szexvizsgálat, hogy nemét illetően nem nő, minek nyomán fel is hagyott a versenysporttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását