2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Romákat támogat a jegybank

Hat középiskolás és négy főiskolás vagy egyetemista roma hallgatót támogat a Magyar Nemzeti Bank a 2008/2009-es tanévtől; az ösztöndíjban nappali tagozaton, gazdasági, pénzügyi szakon tanulók részesülhetnek.
2008. július 27. vasárnap 17:00 - Hírextra
Az ösztöndíjpályázatra a 2008/2009-es tanév szeptemberében az első évfolyamot megkezdő roma fiatalok jelentkezhetnek, akiknek jó a tanulmányi eredményük; az elbírálás során előnyt élveznek a hátrányos helyzetű, vidéki településekről érkező és roma identitásukat vállaló diákok - áll a pénzintézet közleményében.

A bank honlapján közzétett tájékoztató szerint a középiskolások tanulmányi átlagtól függően 23 ezer és 35 ezer forint közötti, a felsőfokú oktatásban részt vevők pedig 35 ezer és 45 ezer forint közötti havi ösztöndíjat kaphatnak egy éven keresztül.

A pályázat benyújtásának határideje augusztus 27-e, az elbírálás és a szerződéskötés szeptember első felében történik.

A jegybank közleményében emlékeztet, hogy korábban - az Öngondoskodás Alapítvánnyal együttműködve - 25 középiskolát támogatott a pénzügyi oktatási program elnevezésű kísérleti tantárgy oktatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását