2024. május 3. - Tímea, Irma

Kisbajom parlagfűmentes

Kisbajom parlagfűmentes település, az ezt igazoló feliratot szombaton ünnepélyes keretek között tették ki a Somogy megyei falu határjelző táblájánál.
2008. július 26. szombat 21:50 - Hírextra
A Parlagfűmentes Településekért akciót elindító Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság az idén elsőként a mintegy négyszáz lakosú településnek ítélte oda a díjat, s az ezzel járó 200 ezer forint jutalmat.

Gyenesei István önkormányzati miniszter az eseményen kiemelte: Kisbajom jó példa arra, hogy ahol a polgármester élére áll egy kezdeményezésnek, az sikeres lesz. Hozzátette: bízik benne, hogy az ország más településein is követik a példájukat, mert a parlagfűvel szemben csak az összefogás lehet ellenszer.

Péterfia Éva, a tárcaközi bizottság elnöke elmondta: az országos akcióhoz tavaly mintegy 1.500 település csatlakozott, az idén a remények szerint viszont már kétezren vesznek részt benne.

Végh Gábor polgármester beszédében rámutatott: a település lakosságának együttműködését, az összefogást ismerték el a díjjal. Mint mondta, mindig is nagy figyelmet fordítottak a virágosításra, a közterületek rendezettségére, a gyommentesítésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását