2024. május 6. - Ivett, Frida

Félig leégett a faluház

Félig leégett szombat reggelre a Tolna megyei Szakály faluháza; egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet - közölte az MTI-vel Gaál Attila, a szekszárdi székhelyű Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója.
2008. július 26. szombat 15:30 - Hírextra
A lángok az épületegyüttes hátsó részéből, az istállótól és a gazdasági épülettől indultak, a tüzet már eloltották, jelenleg az értékek mentése folyik - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy Tolna legrégebbi, a hetvenes években létrehozott tájházáról van szó, ahol a Kapos-Koppány-völgyi magyar viseletet, az úgynevezett pillés viseletet, a berendezési tárgyakat és a gazdasági eszközöket mutatják be.

Gaál Attila beszámolója szerint a drága és nehezen beszerezhető zsuppszalmát teljes egészében le kellett bontani az épületről.

Az oltás során a főépület beázott, ezért nyomban megszervezték a gyűjteménykezelőkből álló mentőcsapatot, akik - beleértve magát az igazgatót is - autókkal, utánfutókkal igyekeztek a helyszínre, hogy a bútorokat, valamint az értékes bemutatási tárgyakat kimentsék a tájházból.

A tűzvizsgálók hétfőn kezdik meg a helyszínen a munkálatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását