2024. április 24. - György

Kényszerpályára vihető a kormány

A gazdasági élet szereplői és a véleményformálók nyilatkozatait figyelembe véve, úgy tűnik, nő azoknak a száma, akik ma már nem kérnek a maszatolásból és porhintésből, amit akár a jobb-, akár a baloldalon csinálnak. Az ellenzék megteheti, hogy egy adócsom
2008. július 26. szombat 19:10 - Hírextra
A lap szombati számában megjelent interjúban az MDF elnöke kitért arra is, hogy az egykulcsos adó ügyét hitelesen csak pártja képviseli. Az SZDSZ kétszer is kormányon volt, így módjuk lett volna arra, hogy megvalósítsák az egykulcsos adózást, azonban az utóbbi hat évben nem tettek semmit, csak asszisztáltak egy elhibázott, felelőtlen és osztogató gazdaságpolitikához.

Dávid Ibolya úgy véli, ha a komolyan lehet venni, hogy az SZDSZ ellenzéki párt, akkor fordulóponthoz érkezett az ország, mivel az ellenzéknél van a parlamenti többség. Így megvan az eszköz a kezében arra, hogy néhány fontos adótörvénnyel kényszerpályára állítsa a kormányt. Ha a kisebbségi MSZP-kormány ennek a végrehajtására nem képes, adott a lehetőség a lemondásra.

A pártelnök azonban hangsúlyozza: ezzel a "többséggel" nem lehet, és nincs is értelme kormányozni, mert azt úgy hívnák, hogy konstruktív bizalmatlansági indítvány, amihez viszont nincs meg a szándék az ellenzéki oldalon. Nem véletlen, hogy a kormányzás négyéves ciklusokra vonatkozik: nem várható el, hogy a hatéves elrontott kormányzást egy apró, steril kefével két év alatt le tudná mosni egy új kormány. Ezért ilyen konstruktív bizalmatlansági indítványos kamikázeakciót ne várjon senki.

Nyilvánvalónak tartja, hogy ez a kisebbségi kormány működésképtelen, ezért ha az ellenzék nem hajlandó arra, hogy valós összefogással más útra terelje a kisebbségi MSZP-kormányt, akkor az előrehozott választás is jobb, mint még kétévnyi pangás.

MDF Sajtóiroda

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását