2024. május 10. - Ármin, Pálma

Pert indítanak a hozzátartozók

Egy spontán vetélés utáni egészségügyi küret velejárója, szövődménye lehet - ha nagyon kis százalékban is -, hogy megsértik a méhet, azonban az orvosnak mindent meg kell tennie, hogy a kialakult szövődményt észrevegye - mondta el Szőnyi György szülész-nőg
2008. július 25. péntek 17:42 - Hírextra

A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság főtitkárát azzal kapcsolatban kérdezte az MTI, hogy a Délmagyarország pénteki számában arról számolt be: orvosi műhiba miatt meghalt egy fiatal nő a szentesi kórházban egy rutinműtét során.


A napilap információi szerint egy nőgyógyászati beavatkozás után három héttel, még szerdán hunyt el a 31 éves fiatalasszony.


A lap úgy tudja, a nő spontán elvetélt, ezért egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat és megsértette a vékonybelet is, amit nem vett észre.


Szőnyi György az ilyen beavatkozásokról általánosságban elmondta, a méhfal a terhesség alatt annyira felpuhul, hogy a beavatkozáshoz használt eszközök könnyen megsértik azt, sokszor úgy, hogy az orvos észre sem veszi.


Hozzátette: a szakma szabályai szerint azonban észre kell venni a műtét során, hogy megsérült a méhfal, amelyen egy lyuk keletkezik. A szervezet pedig - védekezésképpen - hashártyát tapaszt a lyukra. A szakember hozzátette azt is, ha a sérülés bekövetkezett, nem minden esetben jelentkeznek tünetei.


Szőnyi György kiemelte: a spontán vetélés utáni beavatkozások és a terhesség-megszakítások a nagy kockázatú műtétek sorába tartoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását