2024. május 2. - Zsigmond

Nőtt és csökkent

Hét százalékkal, közel 2.300-ra csökkent a fővárosban a gépkocsilopások száma az első hat hónapban az előző év hasonló időszakához képest, ugyanakkor 8,2 százalékkal, több mint kétezerre emelkedett a zsebtolvajlások száma - közölte a rendőrség pénteken az
2008. július 25. péntek 11:27 - Hírextra
A rendőrség az év első hat hónapját az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva készítette el statisztikáját.

Eszerint a vagyon elleni bűncselekmények száma az első félévben meghaladta a 38 ezret, a betöréses lopások száma több mint négyezer, a lakásbetöréseké pedig valamivel több volt mint 2.300 volt.

A felderítési mutató a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában jelentősen, tíz százalékkal emelkedett, ezen belül dupla annyi lakásbetöréses ügyet oldottak meg a rendőrök, mint egy évvel korábban.

A rablások esetében a felderítések arányában nem történt változás, azonban a rablások száma közel 3 százalékkal visszaesett a megelőző intézkedéseknek köszönhetően; közel 700 ilyen bűncselekmény történt az első hat hónapban a fővárosban.

A személy elleni és a gazdasági bűncselekmények esetében jelentős változás nem volt tapasztalható.

A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően az ismertté vált közlekedési bűncselekmények harminc százalékkal, 959-re csökkentek.

A statisztika szerint 8,2 százalékkal, több mint kétezerre emelkedett a zseblopások száma a fővárosban, miközben nem javult a rendőrség eredményessége. A rendőrség ezért célul tűzte ki, hogy csökkentsék a zseblopások számát, és javítsák a felderítést.

Összességében három százalékkal, 18 ezerre csökkent a fővárosban a felderített bűnesetek száma az első félévben az előző év azonos időszakához képest - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását