2024. május 2. - Zsigmond

Megindult a roham

Több ezer ember rohamozta meg péntek reggel az olimpiai sportesemények helyszínei mellett felállított jegyárusító pontokat. A pekingi helyszínekre szóló belépőkért sokan már szerda este óta sorban álltak. Az utolsó olimpiai jegyeket Kína-szerte összesen 1
2008. július 25. péntek 08:26 - Hírextra
Összesen 820 000 ezer belépő vár még gazdára, 250 000 pekingi versenyekre, a maradék pedig a Sanghajban, Senjangban (Shenyang), Tiencsinben (Tianjin) és Csinhuangtaóban (Qinhuangdao) megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzésekre szól.

A szervezők szerint szinte mind a 28 sportágra van még belépő, azonban a Nemzeti Stadionba (Madárfészek) és a Nemzeti Uszodaközpontba (Vízkocka) szóló tiketteket csak a stadion közelében lévő jegyárusító központban lehet megvenni, ahol az előrejelzések szerint péntektők vasárnapig mintegy 30 ezer belépőt értékesítenek.

Pekingben a jegyhiánytól tartva sokan már szerdán a központi jegyiroda elé táboroztak, az igazi roham csütörtök délután kezdődött, péntek reggelre pedig olyan sokan gyűltek össze, hogy a várakozó tömeg miatt a pénztárak előtti főutat is le kellett zárni.

A közel két napja sátrakkal, hálózsákokkal és megfelelő mennyiségű ivóvízzel felpakolt sorban állók cseppet sem bánják a megpróbáltatást.

A jegyüzérkedés visszaszorítására minden vásárló sporteseményenként legfeljebb csak két jegyet vehet.

A péntek reggeli roham ellenére sokan már a pénztártól való távozás után továbbadták jegyeiket, egy 100 jüanos (2166 forintos) belépő például 250 jüanért (5400 forintért) cserélt gazdát.
A pekingi olimpiára összesen 6,8 millió tikettet hoztak forgalomba, ezeknek közel 75 százalékát a helyi közönségnek tartották meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását