2024. május 3. - Tímea, Irma

Obama foci vb-t akar

Barack Obama amerikai elnök levelet írt Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének, amelyben támogatja, hogy az Egyesült Államok 2018-ban vagy 2022-ben világbajnokságnak adjon otthont.
2009. április 15. szerda 10:49 - HírExtra
Obama hangsúlyozta, hogy labdarúgás ténylegesen a világ sportja és a vb előmozdítja a bajtársias és baráti versengést a Földön.

"Ezek miatt a pályázat nem csak a mérkőzésekről szól, hanem arról, hogy az Egyesült Államok meghívja a világot közös reményeink és álmaink együttes ünneplésére" - írta a nagy sportrajongóként is ismert Obama. "Gyermekként, amikor Dzsakarta poros utcáin futballoztam, a meccs összehozta a szomszédos gyerekeket. Apaként ugyanezt az egyesítő szellemet láttam Chicagóban, a lányaim focimeccsein."

A FIFA végrehajtó bizottsága 2010 decemberében dönt a 2018-as és 2022-as vb helyszínéről. Az Egyesült Államok 1994-ben már volt rendező, akkor az 52 mérkőzést 3,59 millióan látták a stadionokban, ez 68.991 nézőt jelentett átlagban.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a 2018-as tornára az angol és a spanyol-portugál közös pályázat esélyes, míg az Egyesült Államok a 2022-es rendezés egyik favoritja. A felsoroltak mellett Ausztrália, Indonézia, Japán, Mexikó, Oroszország és Hollandia-Belgium közösen mindkét vb-re, míg Katar és a Koreai Köztársaság csak a 2022-esre adott be pályázatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását