2024. június 18. - Arnold, Levente

A Jobbik újratárgyalná az államadósságot?

A Jobbik kormányra kerülése esetén azonnal kezdeményezné a magyar államadósság feltételeinek újratárgyalását, beleértve az adósságteher egy részének elengedését is.
2010. március 19. péntek 13:55 - HírExtra
Hegedűs Tamás, a Jobbik pénteken bemutatott gazdasági és informatikai miniszterjelöltje budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: pártja a jegybankkal együttműködve olyan jelentős kamatcsökkentést tervez, amely "olcsó és bőséges pénzellátást" eredményez a magyar vállalkozásoknak.

A Jobbik egy magyar bankot is létrehozna a "megfizethető hitelhez jutás", valamint a "kereskedelmi bankok kartellhatalmának megtörése" érdekében - fejtette ki a párt árnyékkormányának hetedikként bemutatott tagja.

Hegedűs Tamás szerint egy "ökoszociális nemzetgazdaság" megvalósításában gondolkodnak, ennek részeként pedig nagy hangsúlyt fektetnének a helyi gazdaságok megerősítésére.

Kiemelte: megszüntetnék a multinacionális cégek erőfölényükkel való visszaélését, a nemzetközi cégek megadóztatásával pedig megteremtenék a magyar kis- és középvállalkozások adó- és járulékterheinek érezhető csökkentését.

A Jobbik a 200 millió forintos éves árbevétel alatti magyar vállalkozások esetében 30 százalékban maximalizálná a társasági és a kivetett jövedéki adó együttes mértékét - fűzte hozzá a jelölt.

Vona Gábor, a Jobbik kormányfőjelöltje a sajtótájékoztatón tíz intézkedést olvasott fel, amelyeket pártja azonnal megvalósítana egy esetleges választási győzelem után. Ez alapján a mentelmi jog felszámolása, az adó- és járulékcsökkentés, a devizahitelek "forintosítása", az energiaszektor nemzeti tulajdonba vétele, a szociális segélyek közmunkához kötése, az egykori MSZMP-vezetők nyugdíjának "visszanyesése", a magyar föld külföldi kézbe kerülésének megakadályozása, valamint a csendőrség felállítása és a határon túli magyarok magyar állampolgárrá nyilvánítása élvezne elsőbbséget a Jobbik korábban nyilvánosságra hozott programjából.

Kérdésre válaszolva Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy furcsán szemlélik az MDF utóbbi napokban végzett ajánlószelvény- gyűjtését, szerinte ugyanis azok begyűjtése a kampány ezen időszakában "szinte a lehetetlenség határán" mozog.

A Jobbik elnöke további kérdésekre reagálva elmondta, hogy szerinte akár a "jelenlegi politikai garnitúra egésze" is belebukhat abba, ha a Jobbik az Országgyűlésbe kerülve a "lehető legnagyobb mértékben" nyilvánossá teszi az államilag titkosított dokumentumokat. A Jobbik elnöke szerint ugyanis a parlament az elmúlt hetekben az előző húsz év egyik "legarcátlanabb" törvényét hozta meg az államilag titkosított dokumentumok feloldásának szigorításával, amit meggyőződésük szerint a Fidesz és az MSZP nem állambiztonsági, hanem pártpolitikai érdekekből rendelt el.

Vona Gábor, a Jobbik programjára vonatkozó kérdést úgy kommentálta, hogy a választásokra készült 88 oldalas dokumentum oldalszámainak nincs szimbolikája, szemben az Európai Parlamenti választásokra készült 56 oldalas programmal. Vona Gábor úgy fogalmazott, maga is meglepődött azon, hogy 88 oldalasra sikerült a Jobbik programja, azonban ennek csupán nyomdatechnikai okai vannak. (A 88-as szám a neonácik kedvelt száma, amelyet sokszor Adolf Hitler burkolt éltetésére használnák, mivel a "h" betű a német ábécé nyolcadik betűje, ily módon a számot a nácik "Heil Hitler" köszöntésével is lehet azonosítani.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 19. 14:33
és mégis miért engednének az adósságainkból?

Morvai két szép szeméért?

Nevetséges a jobbik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását