2024. május 8. - Mihály

Elmaradt ügyeleti díjról

Jogerősen 975 ezer forint elmaradt ügyeleti díjat állapított meg a munkaügyi bíróság Mánya Kristóf, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház volt orvosa javára; erről maga a felperes tájékoztatta pénteken az MTI-t.
2008. július 25. péntek 14:42 - Hírextra
Ismeretei szerint ő az első olyan kórházi orvos Magyarországon, akinek az esetében a díjhátralék összegéről is jogerős ítélet született, nem csupán a jogalapról.

Az összeget és kamatait az intézményt működtető, a HospInvest Zrt. tulajdonában álló Gyöngyösi Kórház Kft.-nek kell megfizetnie. Arról korábban részítéletben döntött a bíróság, hogy a cég jogutódként felelős a díjhátralékért - tette hozzá Mánya Kristóf.

Mint elmondta, a bíróság a 2004. május 1-je, vagyis Magyarország uniós csatlakozásának időpontja és 2005. augusztus 1-je, az ő gyöngyösi munkaviszonyának megszűnése közötti időszakra állapította meg a díjelmaradást.

Ugyanakkor a bíróság nem rendelkezett arról, hogy az elmaradt díj beszámítandó a nyugdíjalapba, ezért felülvizsgálati kérelmet adnak be a jogerős döntés ellen - mondta Mánya Kristóf, aki jelenleg az egri kórház alkalmazottja, illetve a Magyar Orvosi Kamara titkára.

A gyermekgyógyász főorvos emlékeztetett arra, hogy egy uniós döntés szerint a teljes ügyeletben töltött idő munkaidőnek számít, nem csupán annak egy részéért jár díjazás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását