2024. március 29. - Auguszta

Ellopták az elnök bicikliét

Ellopták egy londoni üzlet elől David Cameron brit konzervatív miniszterelnök-jelölt biciklijét, de már kapott újat.
2008. július 25. péntek 18:50 - Hírextra

Cameron, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője az alsóházból kerekezett hazafelé, és útközben betért a bolhapiacáról világhírű nyugat-londoni Portobello Road egyik Tesco áruházába salátáért. Ám mire kijött, ezer font (290 ezer forint) értékű, ezüst-fekete túrabiciklijének nyoma veszett.


A hangsúlyosan "zöld" politikájáról közismert tory vezér a járdaszélen sorakozó terelőoszlopok egyikéhez láncolta járművét, de a jelek szerint nem elég gondosan, mert a biciklit pillanatok alatt elemelték.


A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap pénteki beszámolója szerint a konzervatív politikus "Dave Cameron" néven tett bejelentést a lopásról a Scotland Yard ilyen célokra fenntartott honlapján.
A lap a maga részéről felajánlott 200 fontot annak, aki visszajuttatja a kerékpárt jogos tulajdonosának, de - hogy a tory vezető továbbra is zöld módon tudjon közlekedni - addig is meglepte Cameront egy vadonatúj túrabiciklivel, amelyet már ki is szállítottak a politikus lakására.
Cameron megköszönte az ajándékot, közölte azonban, hogy azt jótékonysági célokra fogja felajánlani.


A politikus elsütött egy kényes viccet is arról, hogy a biciklitolvajokra az iszlám saríajog szigorával kellene lesújtani, ahogy azt Boris Johnson, London szintén konzervatív polgármestere nemrég - ugyancsak tréfának szánva - felvetette.


Az ilyen viccekkel azonban Nagy-Britanniában nem árt vigyázni. Az anglikán egyház első számú vallási főméltósága, Rowan Williams canterburyi érsek nemrég súlyos belpolitikai vihart kavart azzal a nem viccnek szánt javaslatával, hogy lehetővé kellene tenni a saría egyes elemeinek alkalmazását a brit muszlim közösséget érintő jogviták rendezésében.


Williams természetesen nem az angol jogszolgáltatással párhuzamos iszlám vallási büntetőbíráskodás bevezetését szorgalmazta, hanem csak azt, hogy az érintett felek beleegyezése esetén, polgári ügyekben figyelembe lehessen venni a saríafórumok végzését. Kijelentése mégis hetekig tartó botrányt szított, és még az egyházon belül is többen az érsek távozását szorgalmazták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását