2024. május 6. - Ivett, Frida

Ariadne Naxosban - Münchenben

Új, nagysikerű rendezésben mutatták be csütörtökön a müncheni operafesztiválon Richard Strauss Ariadne Naxosban című, 1916-ban írt operáját.
2008. július 25. péntek 19:40 - Hírextra

A kanadai Robert Carsen alkalmazta a Prinzregententheater színpadára a már klasszikusnak számító művet, amelynek előadása a július 20-tól 30-ig tartó Richard Strauss-napok legfőbb eseménye. Emellett a mester művei közül ezekben a napokban a műsoron szerepelt az Arabella, az Elektra, a Salome és a Rózsalovag is. A Richard Strauss-napok a Bajor Állami Opera által évente június vége és július 31. között megrendezett müncheni operafesztivál fő vonzerejét alkotják.


Az Ariadne Naxosban mostani felújításán az amerikai Kent Nagano vezényel, aki 2006 óta zeneigazgató Münchenben. Carsen rendezése a "színház a színházban" elvet alkalmazza, szüntelenül egybevetve a "valóságot" az "előadással". A cselekmény nemcsak a színpadon, hanem a nézőtéren is zajlik, látványos fényhatásokkal és számos táncossal, elegáns kosztümökkel és ókori "Chippendale-fiúkkal". A főbb szerepeket Diana Damrau, Adrianne Pieczonka és Burkhard Fritz énekli.


A Bayerische Staatsoper a berlini és a hamburgi operaházak mellett Németország legismertebb társulatai közé tartozik. 1875 óta (tehát egy évvel a bayreuthi, Wagner operáinak szentelt ünnepi játékok kezdete előtt) rendez nyári operafesztiválokat, amelyen a repertoárján szereplő - mintegy félszáz - mű közül válogat, és egy-két új bemutatóra is sort kerít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását