2024. május 7. - Gizella

4-5 ezren maradhatnak ki

A 96 ezer jelentkezőből összesen 4-5 ezer diák maradhat ki idén a felsőoktatásból - mondta a felsőoktatási szakállamtitkár a Magyar Televízió Az Este című műsorában csütörtökön. Manherz Károly arra utalt ezzel, hogy a 96 ezer jelentkezőből 82 ezret vettek
2008. július 25. péntek 10:28 - Hírextra
Államilag támogatott alapképzésre már nem lehet jelentkezni a pótfelvételin, a mesterképzésben meghirdetett 3500 helyből azonban 1300-1400 még üresen áll - hangsúlyozta az államtitkár. Hasonló a helyzet a felsőfokú szakképzésben is: itt 12 ezer 500 államilag támogatott képzési formára lehetett jelentkezni, de ebből még csak 7500 helyet töltöttek be.

A pótfelvételit, illetve a választható szakokat várhatóan július 26-án, szombaton hirdetik meg a www.felvi.hu-n. Erre augusztus 13-ig lehet jelentkezni a választott felsőoktatási intézményben. Azok is pótfelvételizhetnek, akik az idei hagyományos felvételin nem vettek részt - de már csak egy szakra lehet jelentkezni. Az eredményekről augusztus végén értesítik a diákokat.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását