2024. április 25. - Márk

Interneten még lehet rendelni a mérgező játékból

Tovább forgalmazzák az interneten azokat a játékokat, amelyeket a gyártók súlyos egészségkárosító hatásuk miatt visszahívtak a kereskedelmi forgalomból - jelentette be a MarkMonitor nevű amerikai szervezet keddre virradóra.
2007. november 13. kedd 09:01 - Hírextra
A fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezet 1157 internetes kereskedő- és árverező-oldalt vizsgált át. A keresett 9, jellemzően kínai gyártású terméket 349 oldalon találták meg annak ellenére, hogy azokat a gyártó már visszahívta.

A MarkMonitor jelentése szerint egyik oldal sem hívta fel a vásárlók figyelmét a kínált termékek veszélyeire. Az érintett internetes kereskedések többsége Amerikában üzemel, de a szervezet talált brit és kínai lapokat is, amelyek veszélyes játékokat forgalmaztak.

Az elmúlt néhány hónapban számos játékgyártó kényszerült játékai visszahívására, mert a termékek festése ólomtartalmú volt, vagy az alkatrészek rögzítése nem volt megfelelő. Legutóbb az Egyesült Államokban azért kellett egy játékot kivonni a forgalomból, mert apró darabjai kábítószerré alakultak át a gyomorban, több gyermek kórházba került.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását