2024. május 2. - Zsigmond

Rendőri, polgárőri együttműködés

Megújította együttműködését a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség; az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Debrecenben Fekete Csaba rendőr ezredes, főkapitány és Tóth Attila, a szövetség elnöke.
2008. október 3. péntek 19:00 - Hírextra
Fekete Csaba elmondta: a szabadidejüket feláldozó polgárőrök széles társadalmi réteget képviselnek, pedagógusok, polgármesterek egyaránt megtalálhatóak a szervezetben.
Így nemcsak hely- és személy-ismereteikkel, de nem ritkán szakmai tudásukkal is tudják segíteni a rendőrség munkáját - tette hozzá.

Tóth Attila szerint a most aláírt, megújított megállapodással a több éve jól működő kapcsolatot erősíti meg a két szervezet.

Kifejtette: a főkapitányság komoly hangsúlyt fektet a polgárőrökkel való együttműködésre. Hajdú-Bihar megyében 73 településen működik polgárőrség, több mint 4600 taggal. Az elmúlt napokban 54 fő részvételével Magyarhomorogon is megalakult a polgárőrség.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a további hatékony együttműködés érdekében mindkét szervezet szakreferenseket jelölt ki, akik ellátják a koordinációs munkát. A rendőrségi szakreferensek elősegítik a polgárőr tagfelvételi munkát, támogatják az új egyesületek megalakulását és közreműködnek a polgárőr egyesületek tagjainak képzésében, továbbképzésében is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását