2024. április 29. - Péter

Nem indul

Tyson Gay, a férfi 100 és 200 méter világbajnoka elővigyázatosságból lemondta szereplését a pénteken és szombaton sorra kerülő londoni atlétikai Super Grand Prix-n.
2008. július 24. csütörtök 09:13 - Hírextra
Az amerikai sprinter az utóbbi hetekben a hazája olimpiai válogatóján szenvedett sérüléséből próbált felgyógyulni, s ugyan orvosai szerint szépen rendbejött a térde, nem akar kockáztatni.

"A sérülés ellenére is rajthoz akartam állni Londonban, de jobban átgondoltam a dolgot. Csupán három hét van a 100 m olimpiai előfutamáig, vigyáznom kell" - indokolt Gay.

A 25 éves vágtázó bejelentésével az angliai viadal talán legnagyobb érdeklődéssel várt csatája hiúsult meg, hiszen az amerikai sztár a jamaicai Asafa Powell-lel, a szám korábbi világcsúcstartójával csapott volna össze 100-on.

Gay a válogatón a 200 középdöntőjében sérült meg, így Pekingben csak 100-on - amit a válogatón könnyedén nyert meg - és 4x100 méteren indulhat, annak ellenére, hogy az elmúlt másfél évben honfitársai a hosszabbik távon sem tudták még megközelíteni sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását