2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem egyetem a Miskolci Bölcsész Egyesület intézménye

A fogyasztók megtévesztése miatt névváltoztatásra kötelezte és megbírságolta a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme (Egyesület) elnevezésű szervezetet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2008. július 24. csütörtök 21:10 - Hírextra

A versenyhatóság csütörtöki közleménye szerint a miskolci egyesület több kiadványában szerepel az "egyetem" és a "felsőoktatási intézmény" megjelölés, a "díszdoktorrá avatás" kifejezés, valamint az, hogy különböző "szakokon" folyik az oktatás.


A kiadványok tanulmányozása után a GVH eljárást indított, mert úgy találta, a fogyasztók a szövegek alapján arra a téves következtetésre juthatnak, hogy az egyesület elismert felsőoktatási intézmény, azon belül egyetem, és az intézményben folytatott sikeres tanulmányok alapján felsőoktatási intézmény által kibocsátott diplomához lehet jutni. Ezzel szemben az egyesület pusztán felnőttképzési tevékenységet folytathat egy bizonyos körben.


A versenyhivatal közlése szerint az egyesület megtévesztette a fogyasztókat, ezért 150 ezer forint bírságot kell fizetnie, és kezdeményeznie kell nevének módosítását.


A versenyhatóság továbbá eltiltotta az egyesületet a "magánegyetem", az "egyetem", a "felsőoktatási intézmény" és "szak" megjelölés használatától, és azt is megtiltotta, hogy "díszdoktorrá" avatásról adjon tájékoztatást - áll a közleményben.
A Miskolci Bölcsész Egyesület vezetőit az MTI csütörtök estig nem tudta elérni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását