2024. április 25. - Márk

Nyolc tabu kérdés

Az olimpiai játékokra Pekingbe érkező vendégek fizetéséről érdeklődni nem illik. Életkorukról ugyancsak nem. Szerelmi életükről pedig még kevésbé.
2008. július 23. szerda 14:10 - Hírextra
Ezek a tanácsok is szerepelnek azon a "Nyolc mit ne kérdezz" című plakáton, amely Peking központjában, a Tungcseng (Dungcheng) kerületében igazítja el a lakókat arról, hogy milyen témákat illik szóbahozni az olimpiára érkező vendégekkel.

Kínában régi hagyomány pontokba szedni a tudnivalókat, a továbbiakban már nem is részletezik azokat, a szám puszta említése felidézi az egész sorozat tartalmát.

A Tungcseng kerülethez tartozik a központi Tienanmen tér, valamint a Tiltott város az első számú idegenforgalmi látványossággal, a Palotamúzeummal, és itt van az a csarnok is, amely az ökölvívótorna színhelye lesz az augusztus 8. és 24. közötti olimpiai játékokon.

A külföldiekkel való társalgás etikettjéről tájékoztató plakátból a kerületben élő vagy megforduló helybéliek megtudhatják, hogy a külföldieknek nem illik személyes kérdéseket feltenni korukról, keresetükről és jövedelmükről, szerelmi életükről, egészségükről, politikai vagy vallási nézeteiről, illetve személyes tapasztalatairól.

"A kínaiak számára természetes, hogy ilyesmit kérdeznek azoktól, akikkel találkoznak, de a külföldiek negatívan reagálnak az ilyen kérdésekre" - mondta az AP amerikai hírügynökség érdeklődésére válaszolva a pekingi városi vezetés szóvivője, Vang Csao-csien (Wang Zhaojian) asszony, hozzáfűzve: "A helybélieknek ezt azért magyarázzuk el, mert reméljük, így szociálisan érzékenyebbek lesznek, amikor a látogatókkal kommunikálnak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását