2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Moziba megy az opera, operába a The Sun olvasója

A The Sun című brit napilap olvasói között fogják kisorsolni a brit Királyi Operaház szeptember 8-i szezonnyitó Don Giovanni előadására, a Covent Gardenbe szóló jegyek megvásárlásának jogát.
2008. július 23. szerda 18:24 - Hírextra
A The Sun nem kifejezetten az operarajongók lapja, így a kezdeményezés inkább új közönség toborzására szolgál. A lap július 30-i száma fogja ismertetni a részleteket arra vonatkozólag, hogy miként vehetnek részt az olvasók a tervezett sorshúzásban. A szerencsés nyertesek arra kapnak jogot, hogy fejenként legfeljebb négy jegyet vásároljanak 7.50 fonttól 30 fontig terjedő (2200-8800 forint), szezonnyitó előadáson igen olcsónak számító áron.

Mint arról a BBC News honlapja beszámolt, Tony Hall, a Royal Opera House igazgatója lelkesen nyilatkozott az akcióról: "El vagyok ragadtatva, hogy olyanokat hívhatunk meg, akik még sohasem élték át az operaházban egy szezonnyitó előadás élményét."

Azok sem panaszkodhatnak majd, akik kimaradnak ebből: a Don Giovannit a Picturehouse cég 18 filmszínházában, valamint más brit mozikban is vetítik majd - közölte a királyi operatársulat. A Picturehouse-hálózat mozijai eddig is közvetítettek operákat, a New York-i Metropolitan előadásait vetítették ki a vászonra (a magyar zenebarátok rádión követhették ezeket a Met-közvetítéseket).
Az opera népszerűsítése nem korlátozódik egy napra: a Királyi Operaház egész évadának előadásait meg lehet majd tekinteni az említett mozikban - élő vagy felvételről sugárzott - vetítéseken.

A BBC News portál olvasói általában melegen üdvözölték a kezdeményezést, bár akadt óvatosabb kommentár is. "Sokan megfeledkeztek arról, hogy az opera kezdetben a népi kultúra része volt, és csak viszonylag újabb jelenség, hogy a magas kultúra részének tekintik. Ezért örvendetes, ha most kísérletek történnek arra, hogy visszatérjen népi szülőhelyére" - írta egy olvasó, míg egy másik azzal vitatkozott, hogy az opera és a balett túl drága és elitista. "Tessék mondani, mennyibe is kerül egy jegy a Wembley-stadionba valamelyik válogatott meccsre? - kérdezte az olvasó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását