2024. április 29. - Péter

Kötelező elengedni a fiatal játékosokat

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke levelet írt a tagországok vezetőinek, melyben kijelentette, hogy minden klub köteles elengedni 23 évesnél fiatalabb játékosait a pekingi olimpiára.
2008. július 23. szerda 18:10 - Hírextra
"Minden klub köteles elengedni fiatal játékosait a pekingi olimpiára. A játékok szellemiségével ellentétes bárkinek megtiltani a részvételt" - olvasható Blatter levelében.
A sportvezető azok után írt levelet, hogy több klub is meg akarta akadályozni fiatal tehetségeinek pekingi szereplését.

A Werder Bremen és a Schalke 04 is megtiltotta brazil légiósainak, az egyaránt 23 éves Diegónak, illetve Rafinhának, hogy a dél-amerikai együttessel elutazzon az olimpiára. A futballisták ennek ellenére csatlakoztak a válogatotthoz, klubjaik a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) feljelentették a brazil szövetséget, amiért álláspontjuk szerint nyomást gyakorolt a játékosokra.

Nem engedte el argentin sztárját, Lionel Messit a Barcelona sem. A katalán klub a spanyol liga szabályzatára hivatkozik, amely csak a hivatalos FIFA-játéknapokon kötelezi a csapatokat arra, hogy a válogatott rendelkezésére bocsássák legjobbjaikat.

A pekingi játékokon a férfiak tornáján 23 éven aluli válogatottak lépnek pályára, minden együttes keretét három idősebb futballistával lehet megerősíteni. Az esemény nem szerepel a FIFA hivatalos versenynaptárában, ezért az olimpia ideje alatt is zajlanak a nemzeti bajnokságok, nemzetközi kupafordulókat rendeznek, augusztus 20-án pedig hivatalos FIFA-játéknapon gyakorlatilag egész Európában barátságos válogatott találkozókat rendeznek.

A női csapatoknál nincsenek ilyen konfliktusok, mert az olimpia hivatalos FIFA-eseménynek számít, ezért ebben az időszakban szünetelnek a bajnokságok és nem lehet válogatott meccseket sem rendezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását