2024. április 24. - György

Gyerkőcfesztivál Győrött

Tíz helyszínen programok garmadája várja a gyerekeket az I. Győri Gyerkőcfesztiválon augusztus 1. és 3. között. A rendezvények ingyenesek, a jelképes belépődíj egy mosolygós fotó - mondta a szervező Vaskakas Bábszínház művészeti titkára az MTI-nek szerdán
2008. július 23. szerda 20:10 - Hírextra

A gyerekek az őket ábrázoló fotó ellenében karszalagot kapnak, amely feljogosítja őket arra, hogy valamennyi eseményen részt vegyenek. A fotókból pedig hatalmas album készül - közölte Csobod Eszter.


Rendhagyó és a gyerkőcök számára bizonyára emlékezetes lesz az augusztus 1-jei megnyitó a Megyeház téren, ahol a Pekingbe induló győri olimpikonokat közösen búcsúztatják Borkai Zsolt polgármesterrel. Az esemény hangulatát a városháza tornyában felhangzó meglepetés harangjáték, Rab Viki bábszínész-zeneszerző kompozíciója emeli. A polgármester átadja a gyerekeknek a város kulcsát, jelezve, hogy három napig övék Győr.


A következő két napban a belváros terein, utcáin megannyi szórakozás várja a gyerekeket. Lesz locs-pocs parti az uszodában, megelevenedik a reneszánsz világ a Kőtár környékén, a Radó szigeten pedig óriási akváriumot állítanak fel, ahol a vízivilág sokféleségével ismerkedhetnek a legkisebbek.
A sziget másik szegletében berendezik a sütigyárat, az ott készülő finomságokat meg is lehet majd kóstolni. A Rába felett átívelő kettős hidat a fesztivál idejére minigolf-pályává alakítják.

Akiknek pedig a minigolf kevésnek bizonyul, azok a vár környezetében benépesülő olimpiai faluban mozgathatják meg izmaikat különféle sportágakban, s a győztesek éremjutalomban részesülnek.


A meglepetések sorozata vélhetően a "piros hóval" tetőzik majd, hiszen a Győri Gyerkőcfesztiválon ez a lehetetlennek vélt jelenség is valósággá válik. Hogy miként, az egyelőre maradjon titok - tette hozzá a művészeti titkár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását