2024. március 29. - Auguszta

Fazekas lezárta a múltat

A diszkoszvető Fazekas Róbert úgy véli, a pekingi olimpiai szintteljesítéssel végleg lezárta az elmúlt négy esztendőt. Ugyanakkor Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként nem tartja szerencsésnek, hogy
2008. július 23. szerda 14:13 - Hírextra
"Nagyon nehéz négy esztendő áll mögöttem, amit ez az eredmény most végleg lezárt - mondta az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott atléta a keddi, szlovéniai verseny után, ahol 64,56 méterrel győzött, teljesítve ezzel a csapatba kerüléshez szükséges A szintet.

Athén lelkileg és fizikailag is nagy törést jelentett számomra, de ezzel már nem kívánok többet foglalkozni. Lehet, hogy volt, amiben hibáztam, ezért szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akik csalódtak bennem."

Fazekas hozzátette, hogy az elmúlt időszakban végig az vezérelte, miként tudna talpra állni és visszaszerezni az emberek bizalmát.

"Az olimpiai felkészülésnek azért vágtam neki, mert úgy éreztem, csak a pályán, egy tisztességes eredménnyel történhet meg mindez, és ez most sikerült - tette hozzá a szombathelyi dobó, akinek nevezését a Magyar Atlétikai Szövetség elküldte a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A MOB jelezte, amennyiben a versenyjegyzőkönyv és a nemzetközi szövetség hivatalos igazolása rendelkezésre áll, benevezi Fazekas Róbertet az olimpiára.

Kamuti Jenő a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként az MTI-nek azt mondta, nem tartja szerencsésnek, hogy egy korábban doppingvétségen ért sportoló induljon az olimpián. Hozzátette: a MOB vezetése csütörtökön hoz végleges döntést az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását