2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kultúrpalota

A győri önkormányzat magánbefektetőkkel kívánja megépíteni a lebontott olajgyár helyére tervezett kultúrpalotát, amelyért húsz év alatt várhatóan 20 milliárd forint körüli összeget fizet a város - írta a Kisalföld keddi száma.
2008. július 22. kedd 09:32 - Hírextra
A kiszemelt cég tulajdonosai között van Szabó József MDF-es önkormányzati képviselő, illetve két, Seychelle-szigeteken bejegyzett cég - tették hozzá.

A városvezetés azt közölte a lappal: kezdeményezték a tulajdonviszonyok rendezését.
A napilap tájékoztatása szerint a kulturális központ befektetője a terület tulajdonosa: a három győri vállalkozóból alakult Arrabona City Park Kft.

A győri képviselő-testület által a júliusi közgyűlésen elfogadott megvalósítás terv szerint a több mint 14 ezer négyzetméteres épület maximum 7,9 milliárd forintból épül fel, amelyet aztán húsz éven keresztül lízingel a győri önkormányzat, évi legfeljebb egymilliárd forintot fizetve a beruházónak.

A lap arról tájékoztat, hogy a júniusi adatok szerint az Arrabona City Park Kft. egy győri székhelyű ingatlanforgalmazó gazdasági társaság, aminek bejegyzett tőkéje hárommillió forint, tagjai pedig egyrészt a Szabó József MDF-es önkormányzati képviselő és családtagjai által alapított betéti társaság, valamint két, a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cég.

Az utóbbiakat ugyanazon a napon, 2007. november 20-án hozták létre, bejegyzésük pedig ez év januárjában történt meg. A képviseletükre Gasztonyi László üzletember jogosult.

A Kisalföld megkeresésére Ottófi Rudolf alpolgármester azt nyilatkozta, hogy ismerik a kft. tulajdonosi összetételét.

Gasztonyi László üzletember a Kisalföldnek elmondta: az offshore cégeket az önkormányzat kérésének eleget téve felszámolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását