2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lakóházra lőttek

Hétfőn, nulla óra után több lövést is leadtak három galgagyörki lakóházra, személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
2008. július 21. hétfő 13:43 - Hírextra
A Pest megyei településen a Rákóczi utcai lakásokra ismeretlenek lövöldöztek, az utcán több töltényhüvelyt is találtak a rendőrök - mondta Bényi Mónika, hozzátéve: jelenleg a tanúkat hallgatják ki, és tart a helyszíni szemle, amelyen fegyverszakértő is részt vesz.

A lövések az ablakokon keresztül érte a négy lakóházat, így annak üvegei betörtek, néhány lövedék a falba is befúródott - mondta az MTI-nek Bangó Lászlóné, akinek konyhaablakán többször is belőttek, és a fegyver elsütésének hangjára ébredtek fel kevéssel éjfél után.

Hozzátette: a családi házban négy felnőtt és két gyermek, köztük egy négyéves kisfiú tartózkodott, de sem a lövés során, sem pedig az összetört üvegdaraboktól nem sérültek meg.


Közlése szerint a mellettük lévő két lakásra és a szemben lévő szomszédjának házára is rálőttek. Bangó Lászlóné az MTI-nek azt mondta, az ő házukra 10-15, míg a szomszédos épületekre legalább 20 lövést is leadtak. Nem láttak senkit, de az ismeretlen támadók a kerten át érkezhettek, ugyanis a nyomok arra vezetnek, és az udvaron több töltényhüvelyt is találtak.

Oláh Csaba, a Roma Polgárjogi Mozgalom Pest megyei elnöke, aki a helyszínen tájékozódik az esetről, az MTI-nek telefonon azt mondta: legalább 30 lövést adhattak le az ismeretlen támadók, maroklőfegyverből és sörétes puskából, ugyanis ilyen töltényhüvelyeket találtak a romák és a rendőrök.

Véleménye szerint a támadás szoros összefüggésben állhat a Magyar Gárda júniusi akciójával, ugyanis akkor, és azt követően megfenyegették a családokat. Megjegyezte, a helyi romák ellen a nyár folyamán már ez a harmadik támadás.

A helyszínen tájékozódik Balog József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese is.
Június közepén Galgagyörk romák által lakott részén két család vitája után - az egyik kérésére - a Magyar Gárda mintegy harminc tagja rendőri biztosítás mellett kiköltözette a faluból az egyik ház lakóit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását