2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kenusokat mentettek

Tizenegy megrémült kenust mentettek ki a tűzoltók egy dunai homokpadról a vasárnap éjszakai viharban - mondta Tóth Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletese az MTI-nek.
2008. július 21. hétfő 06:50 - Hírextra
A kenusok a vihar elől menekültek a folyó közepén álló homokpadra, ahonnan később már nem mertek átevezni a partra. Amikor a szél és az eső felerősödött telefonon kértek segítséget a tűzoltóktól - számolt be az esetről az ügyeletes hétfőn az MTI-nek.

Végül a fővárosi tűzoltók motorcsónakja sietette a tizenegy kenus segítségére, akiknek az ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett - mondta Tóth Zoltán, hozzátéve, hogy emlékezete szerint az elmúlt néhány évben ilyen esettel nem találkoztak a tűzoltók.

A katasztrófavédelem ügyeletese arról is beszélt az MTI-nek, hogy a vasárnap éjjeli vihar nem okozott jelentősebb károkat az országban, nem kaptak kiemelkedően sok riasztást a tűzoltók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI-nek elmondta: hétfő délelőtt az ország keleti felén még számítani kell heves zivatarokra jéggel és erős széllel.

 A szél sebessége meghaladhatja a 90 km/órás sebességet. A viharok miatt délelőtt még várhatóan életben marad a - második legmagasabb szintű - narancsszínű riasztás az ország keleti felében - tette hozzá Kolláth Kornél.

Hétfő délutánra valószínűleg elvonul a viharokat okozó időjárási rendszer. Szerdától azonban újra számítani kell zivatarokra, jégre és erős szélre kell számítani - tette hozzá a meteorológus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását