2024. május 2. - Zsigmond

A mi első orgonásunk

Magyar siker is született a XVI. lipcsei nemzetközi Johann Sebastian Bach-versenyen: az orgona kategóriában a 29 éves Karsai Bálint első helyet szerzett.
2008. július 21. hétfő 07:04 - Hírextra

A hivatalos közlemény szerint a fiatal művészek egyik legtekintélyesebb európai vetélkedőjén Karsai Bálint mellett ugyancsak első helyet szerzett a brit Philip Higham csellóművész, valamint a német Marie Friederike Schröder német szopránénekesnő.

Az első hely - mint a közleményből kitűnt - 9000 euróval (bő 2 millió forinttal) jár.
Karosi Bálint az elmúlt években több nemzetközi versenyen ért már el kiváló eredményeket. Számos koncertet adott Magyarországon, Svájcban, Németországban, Franciaországban, Írországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és az Egyesült Államokban.

Szerepelt neves nemzetközi fesztiválokon, mint például a Magadino Orgona Fesztiválon Svájcban, vagy a Kremnica Orgonafesztiválon Szlovákiában. Fellépett olyan neves zenekarok szólistájaként mint a Prágai Kamarazenekar, vagy a Duisburgi Filharmónikus Zenekar. Koncerttevékenysége mellet aktív a komponálás területén is.

A legfiatalabb és egyben a legtehetségesebb művésznek járó különdíjat - és az azzal járó 3000 eurót - a nemzetközi zsűri a 21 éves, és ugyancsak német Arne Christian Pelznek ítélte.
Az idei Bach-versenyen 23 országból 95 fiatal művész vett részt.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 27 éven keresztül a lipcsei Tamás-templom karnagyaként tevékenykedett. Az emlékének szentelt versenyt kétévente rendezik meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását