2024. április 29. - Péter

Átállítva

Vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat a téli időszámítás miatt. Emiatt módosul a BKV néhány éjszakai járatának menetrendje. A MÁV-nál is érinti az átállítás a Dacia expresszt és a Beograd nemzetközi gyorsvonatot, valamint több
2007. október 27. szombat 14:40 - Hírextra
A BKV az óránként induló vagy annál gyakrabban közlekedő járatokat mindkét végállomásról megduplázza vasárnap hajnali 2 és 3 óra között, azaz a nyári és a téli időszámítás szerint egyaránt indítanak egy-egy buszt.

Az egy óránál ritkábban közlekedő, illetve csak meghatározott időpontokban induló járatoknál is lesz változás: a 922-es járat a Moszkva térről 2.48-kor és a Budakesziről 2.23-kor induló járatok nyári és téli időszámítás szerint egyaránt, vagyis duplán indulnak, a 938-as autóbusz esetében a Szent Imre térről 2.20 órakor, illetve a Lakihegyről 2.24-kor induló járatok hasonló rendben közlekednek.

A 941-es járat esetében a Móricz Zsigmond körtérről 2.15-kor induló járat csak a nyári, a Camponától 3.18-kor induló járat pedig csak a téli időszámítás szerint indul, a Békásmegyerről 2.23 órakor, valamint Szentendréről 2.50-kor induló 943-as járat nyári és téli időszámítás szerint is indul.

A 963-as járat szintén mindkét időszámítás szerint indul Hűvösvölgyből 2.04-kor, illetve Adyligetről 2.18-kor, a Törökbálintról 2.00 órakor induló 972-es éjszakai járat csak nyári időszámítás szerint közlekedik.

A Rákoskeresztúr városközpontból 2.59-kor induló 980-as járat csak a téli időszámítás szerint közlekedik. Szintén csak a téli időszámítás szerint indul Gödöllőről 2.47-kor a 992-es járat. A Dél-pesti Autóbuszgarázstól 2.46-kor induló 999-es járat mindkét időszámítás szerint, duplán indul.

Vasárnap hajnalban a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az átállás. A vonatok Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak majd. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felől érkező budapesti járata Kiskunhalason várakozik a téli időszámítás szerinti indulási időre.

A belföldi vonatoknál már téli időszámítás szerint indítják azokat a szerelvényeket, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeznek meg a célállomásukra. Ennek megfelelően október 28-án a Füzesabonyból Budapestre 2 óra 38 perckor induló, a Somoskőújfaluról Hatvanba 2.17 órakor, a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 2.50 órakor, a Dombrádról Herminatanyára 2 óra 44 perckor, továbbá a Lajosmizséről Budapest Zugló érintésével Esztergomba 2.52 órakor, és a Szolnokról, Újszász érintésével Budapestre 2.58-kor induló vonat csak az óraigazítás után, a téli időszámítás szerint indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását