2024. április 25. - Márk

Látogatórekord a 33. EFOTT-on

Látogatórekordot döntött a vasárnap befejeződött 33. EFOTT; a dunaújvárosi Szalki-szigeten mintegy 60 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) - közölte az MTI-vel a rendezvény sajtószóvivője.
2008. július 20. vasárnap 20:52 - Hírextra

Pazaurek Piroska elmondta: a kedden nulladik nappal megkezdődött fesztiválon kilenc helyszínen 300 fellépő szórakoztatta a fiatalokat.

A találkozó akár a hazai rockzene fesztiválja is lehetett volna, ugyanis csak honi együttesek léptek színpadra. A legtöbben a szombati Tankcsapda-koncertre voltak kíváncsiak, a becslések szerint legalább 12 ezren hallgatták az együttest.

A koncerteken kívül számos más program is várta a találkozó részvevőit, Mivel az idei EFOTT a sport jegyében zajlott, a részvevők sportolókkal találkoztak, vetélkedőkön vettek részt, valamint egy homokkal leszórt óriás röplabdapályán próbálhatták ki ügyességüket.

Dunaújváros önkormányzata mindent megtett a fesztivál sikeréért: 100 millió forintot biztosított az eddig elhanyagolt sziget rekonstrukciójára. Kiépítették a hiányzó közműveket, 40 zuhanyozót állítottak fel, s csaknem félmillió forintért két robogót vásároltak az EFOTT területén szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A fiatalokat térítésmentesen szállították a Volán fesztiválbuszai a szigetre és onnan Dunaújvárosba. Mivel az öböl vizében tilos volt a fürdés, a fesztiválozók ingyen fürödhettek a városi uszodában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását