2024. május 2. - Zsigmond

Drága London

Nem árt, ha a fő londoni nevezetességekre kíváncsi turista időben elkezdi a spórolást, a tíz legnépszerűbb attrakció családi körbejárása ugyanis akár 160 ezer forintba is belekerülhet.
2008. július 20. vasárnap 21:22 - Hírextra

A legnagyobb vasárnapi brit konzervatív lap, a The Sunday Telegraph által elvégzett összehasonlító felmérés azt hozta ki, hogy London a világ legdrágább városa a turistáknak, akik megdöbbentő árakkal szembesülnek, ha meg akarják tekinteni a brit főváros leghíresebb látványosságait.


A lap által összeállított "kötelező" program egy négytagú családnak 549 fontba kerül. Ebben benne van egyebek mellett a Buckingham-palota, a Tower, a London Dungeon - a város élethűen rekonstruált középkori börtöne -, Madame Tussaud panoptikuma, a Westminster apátság, a londoni óriáskerék és egy buszos városnéző túra.


A hasonlóan kiemelt turistacélpontok bejárásáért a második legdrágább világvárosban, Párizsban is csak 386 fontot kell fizetnie egy átlagos családnak, ugyanez Rómában 216, Dublinban mindössze 180 fontnak megfelelő összegből megúszható.


Különösen a Tussaud-panoptikum használja ki alaposan hírnevét: 85 fontot - 25 ezer forintot - számol fel egy családi jegyért, de egy kombinált belépő, amellyel a London Eye, vagyis a híres óriáskerék, a London Dungeon és a viaszbábu-kiállítás együtt felkereshető, két felnőttnek és két gyereknek már 161,50 font, vagyis 47 ezer forint.


A Westminster apátságba, London ősi koronázó templomába fejenként 12 fontért lehet belépni - a párizsi Notre Dame ugyanakkor ingyenes -, a Regents Parkban lévő londoni állatkertben pedig 55,50 font (16 ezer forint) egy családi kirándulás (perec, lufi és kóla nélkül).


A legnagyobb londoni közgyűjtemények, köztük a British Museum és a National Gallery elvileg ingyenesek, de például a páratlan gazdagságú képanyagot bemutató Nemzeti Galéria bejáratánál feltűnő helyen áll egy jókora üvegdoboz, benne érme- és papírpénzhalmokkal, rajta pedig egy udvarias tájékoztató arról, hogy az "ingyenesség" fenntartása pénzbe kerül...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását