2024. május 6. - Ivett, Frida

Már tárgyal a két főpalesztin

Megkezdte mekkai tárgyalásait szerdán Mahmúd Abbász palesztin elnök és a palesztin területeken kormányzó iszlám fundamentalista Hamász szellemi vezetője, Háled Mesaal.
2007. február 7. szerda 14:23 - Hírextra
A két rivális palesztin politikai erő vezetője a palesztin fegyveres szervezetek közötti belharcok megszüntetéséről, valamint az izraeli-palesztin békefolyamatról folytat megbeszéléseket egymással. "Azért jöttünk ide, hogy egyetértésre jussunk és nincs más választásunk, mint egyetértésre jutni" - mondta Mesaal a tárgyalások ünnepélyes kezdete előtt. Hasonló szellemben nyilatkozott Abbász is, a Fatah delegációjának vezetőjeként: "Isten segítségével, nem megyünk el erről a szent helyről, amíg mindenben meg nem állapodtunk" - mondta.

A palesztin fegyveres csoportok közti, az elmúlt egy hétben harminc halálos áldozatot követelő összecsapásokra utalva Mesaal - Abbászhoz intézve szavait - kijelentette: mindkettejüknek meg kell mondaniuk követőiknek, hogy tartsák tiszteletben a vasárnap született fegyverszünetet.

Az Abdallah szaúdi király által kezdeményezett találkozót eredetileg kedd estére tervezték, de végül szerdára halasztották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását