2024. április 29. - Péter

A víz és a rendőrök

Fokozott vízi rendészeti ellenőrzést tartottak a hétvégén a Tiszán és a Tisza-tavon; ennek során 317 vízi járművet, kikötők és horgászhelyek sorát vizsgálták át, az akció során 41 feljelentést tettek a szabályszegőkkel szemben - közölte a Tiszai Vízirendé
2008. július 20. vasárnap 17:15 - Hírextra

Húsz esetben a hajózási szabályok megsértése miatt született feljelentés, míg négy személynél kiderült, hogy engedély nélkül vezettek a vízen - mondta Busi László rendőr alezredes, kapitányságvezető.

Tájékoztatása szerint négy kikötő nem rendelkezett üzemeltetési engedéllyel, hatan a tiltás ellenére a gátakon vezettek, míg négyen a Tisza-tavon, a valki öbölben motorcsónakkal közlekedtek, ami a természet védelme miatt nem engedélyezett.

A vízi járművek vezetői közül negyvenegynek kellett megfújni az alkoholszondát, ami egyiküknél sem színeződött el. A rendőrök traffipax bevetésével mérték a vízi járművek sebességét is, szabálysértés egy esetben történt a Tisza szolnoki belterületi szakaszán.

Busi László rendőr alezredes jelezte, erről az MTI is beszámolt: a vízi rendőrök két vízbe esett német kenust mentettek ki veszélyes helyzetükből a kiskörei erőműnél.

A Tisza Vízirendészeti Rendőrkapitányság víziközlekedési osztálya által szervezett mindenre, illetve mindenkire kiterjedő fokozott vízi rendészeti ellenőrzést szombaton 12 és 20 óra között a Tisza folyó 267,6 és 486 folyamkilométer közötti szakaszán, valamint a Tisza-tó térségében hajtották végre.
Az akciót az együttműködő társszervek - polgárőrség, halászati hasznosítók, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és Tisza tavi Vízimentő Egyesület - bevonásával, illetve a Tourist Police programban résztvevőkkel együtt végezték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását