2024. április 20. - Tivadar

Ahonnan nézzük

A Fidesz nem érdemben, hanem csupán könyveléstechnikailag módosította a 2006. és 2007. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője.
2008. július 20. vasárnap 17:07 - Hírextra

A legnagyobb ellenzéki párt operatív igazgatója a Népszava szombati számában megjelent cikkre reagálva kiemelte: a jogszabályok lehetőséget adnak ilyen módosításra, amit egyeztettek is az állami számvevőszékkel.

A képviselő elmondása szerint megfelel a valóságnak, hogy az állami támogatás, illetve a tagdíjak és adományok együttese nem fedezi a párt éves működésének költségeit, és a hiányzó pénzt hitelekből pótolják.

Ígéretet tett arra, hogy utánanéz az ügynek, de azt egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy valóban kimutatható lenne-e a cikkben szereplő évi 200 milliós túlköltekezés.

A Népszava szombati, a távirati iroda által is szemlézett cikkében szereplő értesülés szerint a Fidesz az augusztusi számvevőszéki vizsgálat előtt módosította pénzügyi beszámolóját.

A lap úgy tudja: továbbra is több mint kétmilliárdos a hiánya a legnagyobb ellenzéki pártnak.
A Népszava arra is emlékeztetett, hogy a számvevőszék augusztus első napjaiban kezdi meg a Fidesz 2006-os és 2007-es gazdálkodásának ellenőrzését. A lap utalt arra, hogy a tavalyi beszámolóban a párt "egyéb bevételeit" 621,3 millió forintról 475,7 millió forintra csökkentették, és a hitelfelvétel összegét 398,4 millió forintról 252,8 millió forintra könyvelték át. A 2006-os mérlegben viszont ezzel ellentétes irányban változtatták meg a könyvelési adatokat, mind az egyéb bevételeket, mind a hitelfelvételek összegét 145 millióval megemelték - tették hozzá.

A Népszava szerint az elmúlt négy év pénzügyi beszámolóit össze­vetve az derül ki, hogy a Fidesz a hiteltörlesztésekkel együtt évente átlagosan kétszázmillióval többet költ, mint amennyi az állami támogatásból, tagdíjakból és különféle adományokból befolyik a pártkasszába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását